powered by Footsteps

Ferenc Jongejan stopt als coach UVV Honkbal (26-08-2016)

In de afgelopen vier jaar trad Ferenc Jongejan op als Hoofdcoach/Manager van het eerste team van UVV dat uitkomt in de Hoofdklasse van de Nederlandse Honkbalcompetitie.

In deze periode boekte Jongejan uitstekende resultaten met de hoofdmacht van UVV. Onder zijn leiding werd UVV driemaal achtereen vijfde van Nederland, hoewel hij niet altijd over de sterkst mogelijke bezetting en met voldoende financiële middelen aan de competitie deelnam. Met een mix van enkele ervaren spelers, maar vooral met veel jong aankomend talent waren de resultaten van prima niveau. Spelers en publiek hebben de afgelopen jaren kunnen genieten van attractief Honkbal op de Paperclip, al was het dit jaar vaak “roeien met de riemen” voor de hoofdcoach als gevolg van vele blessures.
 

Jongejan: “UVV heeft mij de gelegenheid geboden te bouwen aan een team dat attractief en aanvallend honkbal speelt. Veel jonge spelers zijn daardoor stappen verder gekomen. Dat is de grote clubs met grote namen ook opgevallen. Vele talentvolle spelers van UVV zijn daardoor doorgestroomd naar de top 4 van Nederland en naar het buitenland.  Voor UVV en mij betekende dat elk jaar puzzelen om een representatief team op de been te zetten. Dat is goed gelukt. Daar ben ik best trots op.”
 

Toch zal Jongejan een nieuwe stap in zijn coach - en honkbal carrière gaan zetten. Welke dat zal zijn is nu nog onbekend. Het UVV bestuur vindt het bijzonder jammer, want naast coach is Jongejan ook actief binnen UVV ten aanzien van jeugd en jeugdbeleid. UVV wenst Jongejan veel succes bij zijn volgende avonturen en zet tegelijkertijd de deur graag wagenwijd open voor nieuwe ontwikkelingen.
 

26 augustus 2016


 

 

terug