powered by Footsteps

Historie UVV Tennis

Oprichting op 1 april 1982

Tennis bij UVV begon als alternatief voor de voet- en honkballers die rond hun vijfendertigste waren uitgespeeld. De jongste loot aan de UVV-boom is gestart op 1 april 1982. Inmiddels bestaat het ledenbestand al lang niet meer uit alleen maar voet- en honkballers maar is er een mix ontstaan van jong en oud met mensen uit alle delen van de stad en de omliggende randgemeenten.

UVV-Tennis was gevestigd op sportpark Verthoren, direct langs de A2. In al die jaren heeft Tennis de verkeersdrukte op de A2 zien toenemen en toen ook nog de nieuwe “koffieknoop” bij Douwe Egberts werd aangelegd, lagen de tennisbanen eigenlijk midden tussen het verkeer. Qua bereikbaarheid per auto prima echter met de fiets een gevaarlijke klus. Al met al geen goede sportomgeving voor de jeugd die zelf op de fiets naar de trainingen zouden kunnen komen.

Vanaf 1990 deed competitief tennis zijn intrede. Beginnend met de vrijdagavondcompetitie en later de KNLTB districts- & recreantencompetitie op zaterdag en zondag. Afgelopen jaar (2005) hebben een kleine 70 enthousiastelingen deelgenomen aan de diverse KNLTB-competities.

In 1995 is UVV-Tennis begonnen met een Open Toernooi. De eerste 2 jaar zonder dat er punten te verdienen waren en vanaf 1998 volgens de officiële richtlijnen van de KNLTB. Een en ander heeft geresulteerd in de deelname in 2005 van een kleine 300 spelers en speelsters in 13 categorieën. Het UVV Open is inmiddels uitgegroeid tot een van de gezelligste toernooien in de regio.

Gedurende al die jaren heeft de Activiteitencommissie zich ingezet om gezellige en competitieve interne toernooitjes op te zetten. Gezien de vele gezellige middagen en avonden kunnen we concluderen dat dat gelukt is. Ook op het nieuwe park gaat de Activiteitencommissie hier natuurlijk mee door.